Bedre og hurtigere ydeevne!

Bedre og hurtigere ydeevne!

Yeee-haaa! Gigahost tilbyder nu en endnu bedre og hurtigere ydeevne. Vi har netop opgraderet det meste af vores hardware til stabile og super hurtige servere. Det betyder at alle webservere nu er blevet meget mere effektivt end de var før – uden at du skal betale en krone mere for det!

Hvis du fx benytter dig af CMSer såsom WordPress, Joomla eller Drupal, vil du opleve at dine sider nu er endnu hurtigere for dine besøgende og meget lettere at udvikle og arbejde med for dig.

Intel Xeon E3

Forbedringen skyldes at vi er overgået til Intels 32 nm chipteknologi, hvilket både er godt for hastigheden og strømforbruget.

De meget små transistorer i Intels Xeon E3 processorer fremstilles litografisk ved brug af ekstremt kortbølget ultraviolet lys. Den litografiske process går ud på at benytte lys til at tegne mønstre i et materiale gennem en “maske” med meget fine detaljer. Dette mønster danner derefter grundlag for en kemisk omdannelse (typisk ved hjælp af ætsning) til en funktionel struktur af metaller og halv-ledere som udgør transistorerne i processorer. De fineste mønstre man kan tegne bestemmes blandt andet af lysets bølgelængde (ligesom det fineste snit du kan lave i en kage bestemmes af knivens æg), der for synligt lys spænder mellem 380 og 740 nanometer, men for ekstremt kortbølget ultraviolet lys går helt ned til under 20 nanometer.

Intel har netop lanceret en chipserie baseret på samme teknologi med litografiske detaljer på omkring 22 nanometer, som vil bane vejen for en ny familie af processorer. På billedet ses et scanning-elektronmikroskop-billede (SEM) af et lille udsnit af afdækkede N- og P-type metal-oxid-halvleder- (NMOS-/PMOS-) strukturer på overfladen af en af disse nye processorer.

Både gaten og finnerne kan ses og hullerne som pillen peger på (der i den samlede chip bliver til sources og drains) er fyldt ud med en legering af silicium og germanium (SiGe). Dette materiale er meget anvendt, da det kan understøtte ultra høje frekvenser (over 100GHz) og i øvrigt er kompatibel med komplementære metal-oxid-halvleder (CMOS) teknologier til konstruktion af integrerede kredsløb. Vi holder skarpt øje med dem, men benytter os indtil videre kun af de veltestede 32 nm.

Hvis du har spørgsmål til litografiske processer, er du altid velkommen til at skrive på support@gigahost.dk.