Ny supportsektion

Ny supportsektion

Sammen med opdateringen af Gigahost.dk har vi også lanceret et supportsystem, der indeholder de oftest stillede spørgsmål og svar, samt guides til opsætning af mail, CMS-systemer m.m.

I stedet for at have en Wiki som sidste gang, har vi denne gang bygget supportsiden i WordPress CMS-systemet, hvilket vil gøre det nemt at opdatere og hele tiden tilføje artikler — noget vi bestemt har tænkt os at gøre. Det er desuden muligt at skrive kommentarer eller spørgsmål til hver artikel, ligesom det er muligt at få de seneste opdateringer via RSS.


Kontrolcenter-opdatering

Kontrolcenter-opdatering

Efter lanceringen af det nye kontrolcenter har vi arbejdet på at få rettet forskellige fejl, og har i samme omgang tilføjet et par nye funktioner der har været efterspurgt af brugerne.

Liste over ændringer/tilføjelser:

  • Fejl i statistiksystemet rettet
  • Oprettelse af mailadresser er gjort nemmere
  • Domæner vises i alfabetisk rækkefølge
  • Ny funktion: Mulighed for periodiske job (cronjob)
  • Ny funktion: Mulighed for engelsk sprog
  • + rettelse af diverse småfejl

Og til sidst har vi sænket prisen på .eu-domæner fra 200 kr. til 123,75 kr.


Nyt kontrolcenter og PHP 5

Nyt kontrolcenter og PHP 5

Efter lang tids arbejde, er vores nye kontrolcenter færdigudviklet. Og som mange har ventet, er PHP 5 også klar til brug. For at bruge PHP 5, klik på et domæne og vælg PHP 5 i menuen. Så simpelt er det. Ydermere har vi simplificeret kontrolcenteret og gjort den mere brugervenlig, selvom der er tilføjet en del nye features. Vi har testet det hele grundigt for at der ikke skulle være fejl, men skulle du opleve bugs, vil vi meget gerne høre fra dig – skriv til os fra support-sektionen i kontrolcenteret.

Status på PHP 5

Vi arbejder i øjeblikket på højtryk for at kunne tilbyde PHP 5, og håber at kunne have det færdigt meget snart. Vi får en del henvendelser fra folk der gerne vil have en dato eller tidshorisont, men desværre er det temmelig svært at sige hvornår det vil være klart, da der er en del ting der skal testes grundigt igennem før det bliver udgivet. Ydermere er der ikke blot tale om en opgradering af PHP, men også en udvidelse af kontrolcenteret så man kan vælge mellem PHP 4 og PHP 5.

Vi vil løbende opdatere denne side med sidste nyt om PHP 5. Vi beklager forsinkelsen, men vi vil gerne have at det bliver ordentligt når det bliver udgivet.

[Update] PHP 5 er nu færdigudviklet og er i testfasen, grundet dette vil der i kontrolcenteret forekomme nedetid på et par timer i aften og i morgen aften.


Gigahost-diskplads når 4 GB

Gigahost-diskplads når 4 GB

Vores webhotellers diskkapacitet nåede 4 GB-milepælen for et par dage siden. I øjeblikket har hver bruger 4061 MB til rådighed, og der kommer hele tiden mere til. Vi har haft rigtig god feedback på vores nye koncept, fra både nye og eksisterende brugere – og man er naturligvis altid velkommen til at skrive til os (eller kommentere dette indlæg), hvis man har flere forslag eller ideer til Gigahost.

WordPress 2.3 ude

WordPress 2.3 ude

WordPress version 2.3 er blevet udgivet, og bringer en række nye features (som fx tags) og ligeledes en række forbredinger og optimeringer, som forventet. Du kan hente eller opgradere til 2.3 på Engelsk eller Dansk. Du kan desuden finde mere information omkring version 2.3 her.


Websites med PHP nu beskyttet af Suhosin

Websites med PHP nu beskyttet af Suhosin

Fra i dag er alle websites på Gigahost beskyttet af Hardened-PHP-projektets “skytsengel”, Suhosin. Bag det koreanskklingende navn gemmer sig et system som tager højde for de mest udbredte typer af sikkerhedshuller og fejl i websider, der benytter PHP.

Vi har længe haft intern debat om hvorvidt vi burde benytte Suhosin, for egentlig ændrer Suhosin den måde PHP-scripts virker på, ved at indføre ekstra sikkerhedstjek. I den perfekte verden burde disse fejl rettes i selve PHP-scriptet, og ikke i et sikkerhedssystem på et andet niveau. Når vi alligevel vælger at benytte Suhosin er det fordi vi ofte ser, at sikkerhedsfejl i forskellige scripts (eksempelvis i Joomla!-moduler og i andre CMS-systemer) lægger de fejlagtige websites ned.

Det anbefales naturligvis stadig kraftigt, at man opdaterer sine scripts til nyeste versioner hvor sikkerhedsproblemerne er løst, men det er vores indtryk at en stor del af vores brugere ikke gør dette. Vi håber, at Suhosin-systemet i hvert fald i nogle af tilfældene kan hindre et angreb på websites hostet hos os.

Indføringen af Suhosin vil normalt ikke skabe problemer med eksisterende websites på Gigahost. Men hvis man ønsker det, kan man få Suhosin slået fra på et eller flere af sine domæner. Skriv blot til vores support.


WordPress-plugins, del 2

WordPress-plugins, del 2

Vi har endnu en gang samlet et par nyttige plugins til alle vores WordPress brugere. Du kan finde første del af vores WordPress plugins her.

Wp-Cache – WP-Cache gør dine WordPress sider statiske, hvilket resulterer i at siderne vises betydelig hurtigere.

WordPress Database backup + WP-Cron – Tag nemt backup af din WordPress database, du kan desuden bruge WP-Cron til at tage automatisk backup hver dag, uge, osv.

Popularity contest – Fremvis dine mest populære indlæg baseret på kommentarer, visninger, feeds og mere med dette plugin.

Subscribe to comments – Gør det muligt for dine læsere at blive påmindet via Email hvis andre brugere svarer på deres kommentar.

WP-UserOnline – Viser hvor mange er online på din blog på et givet tidspunkt. Der er desuden en masse andre detaljer om dine besøgende.

WP-Polls – Et plugin der gør det muligt at have afstemninger på din blog.

Sidebar Widgets – Et af de mest populære WordPress plugins, hvor du har muligthed for at indsætte et hav af widgets i din sidebar.

WP-Email – Et plugin der tilføjer en kontakt formular så dine læsere kan kontakte dig via Email direkte fra din blog.


Hvor blev Gigahost Pro af?

Hvor blev Gigahost Pro af?

August sidste år introducerede vi et produkt, Gigahost Pro, som bestod af en virtuel server med 30 GB diskplads. Med sin egen Linux-installation kunne man selv sætte præcis de ting op, man havde brug for. Selvom vi fik en yderst god respons på dette produkt, har vi valgt at sætte det på lavt blus. Således kan man ikke længere bestille nye “Gigahost Pro” virtuelle servere, hvilket vi naturligvis er kede af.

Årsagen er, at vi hellere vil koncentrere os om de almindelige webhoteller og udviklingen heraf. Det er således meget muligt at Gigahost Pro ser dagens lys igen, så snart vi har introduceret nogle af de vigtigste nye funktioner i det almindelige webhotel.

Vi modtager gerne kommentarer og ønsker til et evt. fremtidigt Gigahost Pro!
Nyt website og koncept

Nyt website og koncept

Gigahost lancerer hermed det nye website, plus at vi har lavet en del om på vores produkter. Vi skrottede de gamle 3, 5 og 10 GB webhoteller, og har nu et, simpelt produkt.

Fra i dag er der kun en type webhotel, hvor du kan hoste alle dine hjemmesider, domæner, databaser, osv., men hvor disk-kapaciteten hele tiden forøges. I øjeblikket er der over 3.8 GB til rådighed til hver bruger, og kapaciteten stiger hele tiden.

De kunder der i øjeblikket har et 3 GB webhotel bliver gratis opgraderet til det nye produkt, mens de der har 5 eller 10 GB vil beholde deres ekstra disk plads.

Desuden oplyses alle priser nu inkl. moms, og der er en 14-dages returret på webhotellet.


Gigahost Blog er tilbage

Gigahost Blog er tilbage

Efter en del tids fravær (eller rettere sagt 8 måneder), er vi nu tilbage med vores blog. Vi vil løbende skrive om Gigahost og hvad vi går rundt og laver, og naturligvis dele tips og nyheder rundt omkring fra nettet.

Desuden har vi lige lanceret vores nye hjemmeside, og på samme tid lavet lidt om på vores webhotel. Mere om det senere.